Εβδομάδα προσέλκυσης επενδύσεων για το Μέγαρο Μαξίμου

Εβδομάδα προσέλκυσης επενδύσεων για το Μέγαρο Μαξίμου αρχής γενομένης από σήμερα, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είχε συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για την πορεία των μελετών που πρέπει να ολοκληρωθούν για να ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και υπουργοί.

Η έναρξη της κατασκευής του ΤΑΡ δίνει αυτόματα 4 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα ανανεώνονται ετησίως και έσοδα στο ελληνικό δημόσιο που ξεπερνούν ετησίως τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Το απόγευμα ο κ. Αλίγιεφ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό των Εξωτερικών. 

Ο κ. Βενιζέλος θα υπογράψει με τον Αζέρο ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Μαμαντιάροφ, μνημόνιο συνεργασίας για θέματα ΕΕ και Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας.

Ο κ. Αλίγιεφ που έγινε το μεσημέρι δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία του αγωγού ΤΑΡ για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι η συνεργασία των δυο χωρών υπερβαίνει την κατασκευή του αγωγού.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη στη χώρα μας θα βρίσκεται και ο κινέζος πρωθυπουργός. Είναι γνωστό το ενδιαφέρον των κινέζων για τα διαμετακομιστικά κέντρα της χώρας μας και για τις μεταφορές και πληροφορίες θέλουν τον έλληνα πρωθυπουργό να συνοδεύει τον ομόλογο του Λι Κετσιάνγκ στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς είναι έντονο το κινεζικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Γιάννης Ντσούνος