ΥΠΟΙΚ: Η έκθεση ΔΝΤ επιβεβαιώνει την πρόοδο της οικονομίας

Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «επιβεβαιώνει την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία», σχολιάζει το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τρίτη.

Σημειώνει πως, βάσει των προβλέψεων της κυβέρνησης, δεν θα χρειαστούν «περαιτέρω μέτρα λιτότητας για την εξασφάλιση των οικονομικών και δημοσιονομικών στόχων το 2015-16».

Όσον αφορά του υπολογισμούς του Ταμείου για χρηματοδοτικές ανάγκες ύψους 12,6 δισεκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2015-16, το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι το κενό θα καλυφθεί «με repos (επαναγορές χρεογράφων), με φορείς της γενικής κυβέρνησης, με αποπληρωμή των υπολοίπων προνομιούχων μετοχών και, τέλος, μέσω του προγράμματος πρόσβασής μας στις αγορές».

Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει επίσης ότι οι νέοι φορολογικοί κώδικες αλλά και ο φόρος ακίνητων θα εξετασθούν για την απόδοσή τους, και αν, όπως αναφέρεται στην έκθεση του Ταμείου, τα έσοδα συνεχίσουν να υπερβαίνουν τους στόχους, τότε η κυβέρνηση θα εξετάσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2015.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στο κείμενο του ΔΝΤ γίνεται αναφορά σε πρόγραμμα κοινωνικής απασχόλησης εντός του 2014 για επιπλέον 50.000 θέσεις εργασίας, καθώς και για την πιλοτική εφαρμογή ενός νέου κοινωνικού επιδόματος σε πολίτες που θα έχουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Nίκος Φιλιππίδης