Με Τέντε και άρωμα... Γαλλίας η επιλογή του διαδόχου του Θεοχάρη

Την πρόθεσή της να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες για το «διάδοχο» του Χάρη Θεοχάρη στη νευραλγική θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων θα είναι αδιάβλητες, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή, επιδεικνύει η κυβέρνηση με την ανακοίνωση της σύνθεσης της επιτροπής αξιολόγησης στον απόηχο των ευρωπαϊκών αντιδράσεων για την παραίτηση του κ. Θεοχάρη.

Μεταξύ των ονομάτων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τη σύνθεση της πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τη θέση ξεχωρίζουν ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, αλλά και ο Πιερ Λεπετί, γενικός Επιθεωρητής του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, μορφή αρκετά γνωστή στη Γαλλία. Σημειώνεται ότι προεδρεύων της επιτροπής είναι ο υπουργός Οικονομικών του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται ενόψει του ανασχηματισμού. 

Tο ΥΠΟΙΚ έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, έως και τις 15 Ιουνίου, για την πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τη σύνθεση της επιτροπής:

«Ορίζεται η σύνθεση της πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, στην οποία πέραν του προεδρεύοντος Υπουργού Οικονομικών, μετέχουν οι εξής ως μέλη: Τέντες Ιωάννης (Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, τ. Εισαγγελέας Α.Π.), Σφακιανάκης Μιχαήλ (Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιώς), Κονδύλης Εμμανουήλ (Ομότιμος Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιώς) και Lepetit Pierre (Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας).»

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ