Σταθερό το ενδιαφέρον των Ρωσικών Σιδηρόδρομων για τον ΟΛΘ

Σταθερά μεγάλο παραμένει το ενδιαφέρον των Ρωσικών Σιδηροδρόμων για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπως διεμήνυσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της εταιρείας Βλαντιμίρ Γιακούνιν, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ρωσικός κολοσσός δεν προτίθεται να διεκδικήσει τον Πειραιά.

«Από την άποψη της στρατηγικής μας, από κοινού με Έλληνες συναδέλφους μας, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αποφασίσαμε να μη διασπαρούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακούνιν, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου των Οργανισμών Σιδηροδρόμων της μετασοβιετικής Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Παρά ταύτα, ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων σημείωσε πως είναι ακόμα νωρίς για να γίνει αναφορά σε προθεσμίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ.

«Οι Έλληνες τώρα μόνοι τους προσδιορίζουν και πιθανόν θα μετακινήσουν τις προθεσμίες αυτές, αλλά νομίζω ότι εντός ενός μηνός θα αποφασίσουν παρά όλα αυτά. Εν τω μεταξύ, εμείς συνεργαζόμαστε με τους Έλληνες και με εν δυνάμει εταίρους» επισήμανε ο κ. Γιακούνιν.

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν, παράλληλα με τον ΟΛΘ, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση και της ROSCO.

Ο κ. Γιακούνιν θεωρείται μέλος του στενού κύκλου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και ήταν ένα από τα πρόσωπα που έγιναν στόχοι κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ