Αύξηση καταθέσεων αλλά και μείωση πιστώσεων στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Κατά 500 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των καταθέσεων που τηρούνται στα ελληνικά ιδρύματα ανήλθε τον Μάρτιο σε 161,052 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 160,5 δισ. που ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το σύνολο των καταθέσεων, αν προστεθούν αυτές της Κεντρικής Κυβέρνησης (Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης, κλπ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φθάνει τα 177,2 δισ. ευρώ από 174,6 δισ. ευρώ. που ήταν στις αρχές του 2014.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, μείωση της τάξης του 4,1% καταγράφηκε στην τραπεζική χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Μάρτιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ.

Η καθαρή ροή χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 718 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα για τα νοικοκυριά, η χρηματοδότηση σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια εμφάνισε μείωση ύψους 3,4%, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος τους προς τις τράπεζες να υποχωρήσει περαιτέρω στα 100,3 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, το συνολικό υπόλοιπο των στεγαστικών δανείων περιορίστηκε στο τέλος Μαρτίου στα 70,9 δισ. ευρώ από 71,1 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα, ενώ το συνολικό υπόλοιπο των καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών μειώθηκε στα 27,9 δισ. ευρώ από 28,2 δισ. ευρώ που ήταν στις αρχές του έτους.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ