Κλείσιμο

Χρυσοχοΐδης στο Bloomberg: Η Ελλάδα θα εκδώσει ομόλογα πιθανόν πριν το Μάιο

Η Ελλάδα θα εκδώσει ομόλογα, πιθανόν, πριν από το Μάιο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Η έκδοση θα αποτελέσει
μέρος μίας σειράς θετικών εξελίξεων πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, δήλωσε ο υπουργός.

«Θα πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές με ένα ελαφρά υψηλό επιτόκιο, το οποίο μετά θα μειωθεί, και η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο δράμα των τριμηνιαίων ελέγχων της τρόικας», τόνισε.

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα απέφεραν πέρυσι τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των ομολόγων 25 αναπτυγμένων αγορών που παρακολουθεί το Bloomberg, καθώς η Ελλάδα κερδίζει πάλι τους επενδυτές, αναφέρει το πρακτορείο. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 6,65%, που είναι χαμηλό τεσσάρων ετών, νωρίτερα στον τρέχοντα μήνα από 8,61% στο τέλος Ιανουαρίου και το υψηλό 37,1% τον Μάρτιο του 2012.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταρρεύσει πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, η Ελλάδα θα αρχίσει τη διαγωνιστική διαδικασία για το έργο ενός αεροδρομίου στην Κρήτη ύψους 750 εκατ. ευρώ και έργο που αφορά στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Πάτρας, ύψους 400 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο υπουργός σημείωσε ότι το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στη χώρα.

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει πριν από τις 18 Απριλίου νομοθεσία, με την οποία θα καθίστανται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη κόμβοι για τη διαχείριση δικτύων (logistics) και θα επενδύσει 50 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ασύρματων κέντρων σε όλη τη χώρα, υλοποιώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την παροχή ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε έναν χρόνο, δήλωσε ο υπουργός. Όσον αφορά στην πορεία του τουρισμού, ο υπουργός είπε πως οι κρατήσεις υποδηλώνουν ότι οι αφίξεις θα αυξηθούν φέτος κατά 20%.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ