Θετική δήλωση για την πορεία της Ελλάδας αναμένεται στο Eurogroup

Μία θετική δήλωση για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση όπου θα αποτυπώνεται, με σαφήνεια η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αναμένεται σήμερα Δευτέρα από το Eurogroup.

Παρά ταύτα, ο πρόεδρος του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει διαμηνύσει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο έγκρισης εκταμίευσης δόσης στήριξης για την Ελλάδα, καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος.

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και η τρόικα, η οποία και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Τετάρτη για συνέχιση των επαφών, με πηγές του ΥΠΟΙΚ να εκφράζουν αισιοδοξία για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας έως τις 16 Μαρτίου.

«Είναι σημαντικό ότι έγιναν δεκτές οι θέσεις μας για τις τράπεζες» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός Σίμος Κεδίκογλου.

Προσέθεσε οτι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο για το 2015, αλλά διευκρίνισε πως πρέπει να διατηρηθεί ο θεσμός της κινητικότητας, προκειμένου να ενισχύεται το Δημόσιο με το κατάλληλο προσωπικό στα σημεία όπου υπάρχουν ανάγκες.

Την σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup αλλά και το αυριανό ECOFIN θα απασχολήσει το ζήτημα της εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τραπεζική ενοποίηση της Ευρώπης πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ