Σόιμπλε: Μικρή θα είναι ενδεχόμενη νέα δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι «μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο -όπως σημειώνει- εξελίσσεται με αρκετή επιτυχία, μπορεί να υπάρξει ακόμα περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη». Σύμφωνα με τον Σόιμπλε «το εάν, το πότε και το πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του 2014». Επίσης η βοήθεια θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό «η όποια περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με την δανειακή βοήθεια που έχει χορηγηθεί μέχρι τώρα».

Ο γερμανός υπουργός διακρίνει θετικά μηνύματα από την Ελλάδα, αναφερόμενος σε δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα απαιτηθεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, αλλά η Αθήνα θα τα καταφέρει και χωρίς αυτό. Η εν λόγω αναφορά στην Ελλάδα του κ. Σόιμπλε έγινε με αφορμή ερώτηση για την χρηματοδότηση της πρόωρης συνταξιοδότησης μιας κατηγορίας εργαζομένων στη Γερμανία.

Σε άλλο σημείο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός είναι αναγκασμένος να αποδεχθεί μεγάλους περιορισμούς, υπενθυμίζοντας όμως παράλληλα ότι πέρυσι η Ελλάδα πέτυχε την καλύτερη τουριστική χρονιά εδώ και χρόνια.
Πηγή: Deutsche Welle - Σταμάτης Ασημένιος