Ντάισελμπλουμ: Καμία απόφαση για δόσεις προς Ελλάδα μέχρι να τελειώσει η αξιολόγηση

Το Eurogroup δεν πρόκειται να λάβει καμία απόφαση εκταμίευσης δόσεων προς την Ελλάδα πριν ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα, όπως δήλωσαν απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του σώματος Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως η ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Ελλάδα παραμένει άγνωστη, και πρόσθεσε πως απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση της τριμερούς.

Τόνισε μάλιστα πως τα ανοιχτά ζητήματα με την Ελλάδα δεν αφορούν μονάχα το ύψος των χρηματοδοτικών ή δημοσιονομικών κενών, αλλά μία «ευρύτερη ατζέντα».

Κάλεσε παρά ταύτα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό την όλη διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρεν δήλωσε πως αναμένει την επιστροφή των δανειστών «σύντομα», με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σημείωσε πως επαφές συνεχίζονται για ανοιχτά πολλά θέματα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πρόοδο των διαβουλεύσεων.

Μία καταρχήν συμφωνία
με την τρόικα ως την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 17 Φεβρουαρίου, προκειμένου η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων να ληφθεί στο Eurogroup του Μαρτίου, προσδοκά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως δήλωσε λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ