Μεταβατική ρύθμιση για τους δανειολήπτες

Μεταβατική ρύθμιση για τους δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια επεξεργάζεται η κυβέρνηση ενόψει της άρσης των περιορισμών στους πλειστηριασμούς για την οποία πιέζει η τρόικα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι δανειολήπτες θα καταβάλλουν ενα ελάχιστο ποσό στην τράπεζα έτσι ώστε το δάνειο τους να πάψει να είναι κόκκινο και θα εξαιρούνται των πλειστηριασμών για χρονικό διάστημα 6 έως 12 μηνών.

Για ένταξη
στην ρύθμιση θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και όριο αντικειμενικής αξίας πρώτης κατοικίας, 150.000 ευρω για τους άγαμους και 200.000 με 250.000 για έγγαμο με παιδί.

Ο νόμος Κατσέλη θα διατηρηθεί, αλλα θα προωθηθεί και ο θεσμός της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης ώστε να αποσυμφορηθούν τα Ειρηνοδικεία.

Ερώτηση για τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων και εξαγοράς τους από τους οφειλέτες, στο ίδιο ποσοστό (επί της αρχικής αξίας) με εκείνο της πώλησης των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds, κατέθεσαν στο μεταξύ την Παρασκευή και 29 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή.

Πηγή: Kαθημερινή, Newsdesk ΣΚΑΪ