ΣΔΟΕ: Ελέγχεται για φοροδιαφυγή ο Καπερνάρος κι άλλα 36 άτομα

Για μεγάλη φοροδιαφυγή ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ο βουλευτής του κόμματος Ανεξάρτητων Ελλήνων και γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, αλλά και γνωστός καθηγητής ορθοπεδικής, πρώην ποδοσφαιριστής.

Οι έλεγχοι
του Σώματος βρήκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για τον μεν βουλευτή καταθέσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα, για δε τον καθηγητή ορθοπεδικής 1,8 εκατ. ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος 35 ακόμα δικηγορών μετά απο ανώνυμη καταγγελία που έγινε στον οικονομικό εισαγγελέα

Ο κ. Καπερνάρος αμφισβητεί πάντως την έκθεση έλεγχου του ΣΔΟΕ, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα που του καταλογίζονται αφορούν κερδισμένες αποζημιώσεις πελατών του απο δικαστικές αποφάσεις αλλά και εισοδήματα απο το οικογενειακό του περιβάλλον.

Την ίδια ώρα,
σε εκτενές άρθρο τους οι Financial Times επισημαίνουν ότι η Αθήνα δεν πολεμά την μεγάλη φοροδιαφυγή, αναφέροντας το τελευταίο παράδειγμα της υπόθεσης Παπαντωνίου και υπενθυμίζοντας την καθυστέρηση στον έλεγχο των ονομάτων της λίστας Λαγκαρντ.
Πηγή: skai.gr