Ζητούνται 7 δισ το δεύτερο εξάμηνο μέσω 9 φόρων

Φόρους συνολικού ύψους άνω των 7 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν στο διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου εκατομμύρια φορολογούμενοι στην εφορία.

Από τον τρέχοντα μήνα μέχρι το τέλος του έτους η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων θα στέλνει εκκαθαριστικά σημειώματα στους φορολογούμενους.

Σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να πληρωθούν οι φόροι στην ακίνητη περιουσία των ετών 2011, 2012, 2013, το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, ο φόρος εισοδήματος, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας και ο νέος φόρος πολυτελείας.

Την ίδια ώρα, σχέδιο το οποίο προβλέπει ότι τον Δεκέμβριο, κάθε έτους, με αφετηρία το 2014, το υπουργείο Οικονομικών θα επιλέγει τις αποδείξεις που θα επιστρέφουν τον αναλογούντα φόρο ή τον ΦΠΑ στους καταναλωτές ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι κατηγορίες αποδείξεων θα υποβάλλονται ταυτόχρονα με την φορολογική δήλωση σε ειδικό πεδίο, ώστε μέρος του καταβληθέντος ΦΠΑ ή του φόρου που αναλογεί να επιστρέφεται στον φορολογούμενο που τις υποβάλλει.

Πηγή: Η Καθημερινή
Πηγή: skai.gr