Συνάντηση ΠΑΣΟΚ - Μαυραγάνη για τα φορολογικά
Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 9.30 το πρωί, με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν οι αναγκαίες βελτιώσεις στο προς διαβούλευση σχέδιο του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα αποτελούν οι Πάρης Κουκουλόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Ανδρέας Μακρυπίδης και Δημήτρης Σταματόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι έρχονται αλλαγές στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που βρίσκεται από χθες Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση. Οσοι πιάνονται στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων θα φορολογούνται με την κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών και όχι των μισθωτών και συνταξιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση «παίρνει» πίσω τις αλλαγές στη μηνιαία παρακράτηση που θα οδηγούσε στην αύξηση του φόρου, αποσύρει τη διάταξη για τις αποζημιώσεις που προβλέπει την αύξηση του συντελεστή στο 25% από 20% για αποζημίωση από 100.000 έως 150.000, ενώ δεν θα γίνει η αύξηση της προκαταβολής φόρου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο 80% από 55%.

Ταυτόχρονα προστίθενται διατάξεις που «ξεχάσθηκαν», όπως για τους φοιτητές που δεν θεωρούνται προστατευόμενα μέλη στο νέο Κώδικα και η δωρεάν παραχώρηση κατοικίας από γονέα σε παιδί.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ
0 0 Bookmark

Απόρρητο