Χατζηδάκης: Τέταρτη στην ΕΕ η Ελλάδα στην απορρόφηση κονδυλίων

Στο 169,36% του στόχου ανήλθε η απορρόφηση των Κοινοτικών κονδυλίων στα τέλη Ιουνίου, για δεύτερο συνεχόμενο εξάμηνο, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

«Έχουμε απόλυτη συνείδηση πως η σωστή διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, αποτελεί κομβικό στοιχείο της μεγάλης εθνικής μάχης για την ανάκαμψη», δήλωσε κατά την εισήγησή του ο κ. Χατζηδάκης.

Το ποσοστό απορρόφησης για το α’ εξάμηνο του 2013 αντιστοιχεί σε 2 δισ. 174 εκ. ευρώ, την ώρα που ο στόχος – όπως επισημαίνει ο υπουργός - ήταν 1 δισ. 284 εκ. ευρώ.

Με βάση τις δαπάνες που δηλώνει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη 4η θέση μεταξύ των 27 Κρατών-Μελών ως προς το βαθμό απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων, διευκρινίζει ο υπουργός, ενώ προσθέτει ότι πριν από ένα χρόνο βρισκόταν μεταξύ 18ης και 20ης θέσης.

«Με σχέδιο και ρεαλισμό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που χρειάζονται συνολικότερα, για μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας», δήλωσε ακόμα ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συγκριτική απορρόφηση για κάθε διαρθρωτικό ταμείο, ΕΔΩ αναφορικά με την επίτευξη των στόχων βάσει Μνημονίου.
Πηγή: skai.gr