Πηγή ΥΠΟΙΚ: Δύσκολες διαπραγματεύσεις με τρόικα – τμηματική καταβολή δόσης;

Για δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία είναι αμφίβολο εάν θα ολοκληρωθεί ως την Κυριακή, έκανε λόγο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς ενόψει του νέου γύρου επαφών με την τριμερή που ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας.

Παράλληλα, η ίδια πηγή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη δόση διάσωσης, ύψους 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, να δοθεί τμηματικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι πολλά θα κριθούν απο το αποτέλεσμα του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

Όσον αφορά το ζήτημα του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, το οποίο αναδεικνύεται σε «αγκάθι» μεταξύ της Αθήνας και της τρόικα, κύκλοι του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι είναι έτοιμο το σχέδιο περικοπών σε συμβάσεις με τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές, ενω ειδικά διαχειριστικά κλιμάκια θα κληθούν να ελέγξουν το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που διατηρεί μέχρι τώρα ο Οργανισμός.

Η τρίμερης θα συναντηθεί στις 17:00 με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και στις 19:30 με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης