Σάλλας: Η επίτευξη των στόχων επιτρέπει την επανασυζήτηση του χρέους

Την ανάγκη η χώρα μας να επιτύχει όλους εκείνους τους στόχους (πρωτογενές πλεόνασμα) που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επανασυζήτηση του δημοσίου χρέους υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σε δηλώσεις του στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Όπως διευκρίνισε, η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να πάρει πολλές μορφές, όπως επέκταση του χρόνου των δανείων ή μείωση επιτοκίων. O κ. Σάλλας δεν απέκλεισε δε, και κούρεμα, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό εναπόκειται στις ξένες κυβερνήσεις και τα ευρωπαϊκά όργανα.

Όσον αφορά την απόφαση του Ecofin για τις τραπεζικές καταθέσεις, τόνισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να διαχειρίζονται με σώφρονα τρόπο τις καταθέσεις, και αυτό είναι δεδομένο για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα.

Ο κ. Σάλλας πρόσθεσε ότι στόχος του τραπεζικού συστήματος είναι να ενισχυθεί με υγιή τρόπο η επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα. Τόνισε τέλος, ότι ο όμιλος Πειραιώς δεν πρόκειται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για άλλες τράπεζες.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ