Πυρά Χατζημαρκάκη κατά Task Force και τρόικας

«Η μέχρι τώρα παρουσία της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα φανερώνει πως η Κομισιόν προσπάθησε με ασπιρίνες να αντιμετωπίσει τον καρκίνο" είπε από τις Βρυξέλλες ο γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, στην Δημόσια Ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με θέμα «η εφαρμογή της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα από τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε πως «η παραδοχή, πως θα χρειαστεί να περάσει ένα ακόμη έτος για να περιμένουμε αποτελέσματα, αναδεικνύει ένα σοβαρό θέμα αναποτελεσματικότητας. Θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα αυτά να τα διαθέταμε για τουριστική προβολή της Ελλάδας. Περισσότερο θα απέδιδαν στην πραγματική οικονομία».

Ακόμα, σημείωσε πως η Τρόικα απέτυχε διπλά στην Ελλάδα γιατί επεδίωξε την εσωτερική υποβάθμιση, ρίχνοντας τους μισθούς αλλά χωρίς να καταφέρει να ρίξει τις τιμές.

Σε δηλώσεις του στην ίδια εκδήλωση, ο επικεφαλής της TASK FORCE Χορστ Ράιχενμπαχ δήλωσε ότι Ένας αριθμός διαρθρωτικών αλλαγών δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί και η τελική κρίση γι' αυτές θα εξαρτηθεί από το αν σε ένα χρόνο από τώρα θα υπάρχει πραγματική αλλαγή στη δομή και όχι απλώς στην οικονομική κατάσταση».
Πηγή: skai.gr