Μαυραγάνης: Στο μικροσκόπιο 218 offshore εταιρείες

Στο μικροσκόπιο του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Αθηνών (ΔΕΚ Αθηνών) βρίσκονται συνολικά 218 offshore εταιρείες, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ευγενίας Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκου και Δημήτρη Στρατούλη.

Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό, στο ΔΕΚ Αθηνών, έχει ανατεθεί από τον περασμένο Νοέμβριο η διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων χρήσεων, των 24 εξωχώριων εταιρειών της ΔΟΥ Κύμης και των 161 εταιρειών της ΔΟΥ Κρανιδίου.

Η αρμόδια υπηρεσία, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ELENXIS, έχει δρομολογήσει όλες τις εν λόγω υποθέσεις για έλεγχο προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Μαυραγάνης δεσμεύεται ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων θα διαβιβαστούν στη Βουλή ενώ ενημέρωσε ότι στοιχεία για εξωχώρειες εταιρείες που φέρεται να έχουν σχέση με Έλληνες πολίτες ερευνώνται από το γραφείο εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος με παραγγελία του προς την περιφερειακή διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για τη νέα λίστα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας μετά από έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, την ICIJ (International Consortium Investigative Journalists) με τη συνεργασία 160 δημοσιογράφων σε 60 χώρες.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ με πληροφορίες ΑΜΠΕ