Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζουν μια "Νέα Συμφωνία" κατά της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη

Παρίσι και Βερολίνο αναμένεται να παρουσιάσουν στα τέλη του μήνα ένα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, μέσω δανείων προς τις επιχειρήσεις που θα τούς προσλαμβάνουν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κοινή πρωτοβουλία του γάλλου υπουργού Εργασίας Μισέλ Σαπέν και της γερμανίδας ομολόγου του Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν, με την ονομασία "Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη" κατά το "New Deal" (Νέα Συμφωνία) του 1933 του αμερικανού προέδρου Φρανγκλίνου Ντελάνο Ρούσβελτ, θα παρουσιαστεί σε διάσκεψη στο Παρίσι στις 28 Μαΐου που έχει οργανώσει ο γερμανο-αμερικανός επενδυτής Νίκολας Μπεργκρίν.

Οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών Πιέρ Μοσκοβισί και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη αυτή, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται "πηγές προσκείμενες στις δυο κυβερνήσεις και τους οργανωτές της διάσκεψης".

Το σχέδιο, το οποίο προσυπογράφουν μεγάλες επιχειρήσεις σύμφωνα με τη Rheinische Post, προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χορηγήσει δάνεια "πολλών δισεκατομμυρίων" στις επιχειρήσεις που θα δεσμευτούν ότι θα προσλάβουν ή θα εκπαιδεύσουν νέους.

Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση έχει ήδη συμφωνήσει να διαθέσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2020 στον αγώνα κατά της ανεργίας των νέων, η οποία για παράδειγμα στην Ισπανία, πλήττει τον ένα στους δυο νέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η "Νέα Συμφωνία" θα είναι εγγύηση για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα μπορέσει έτσι να χορηγήσει δάνεια ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr