Αποχωρεί από την Κύπρο η Russian Commercial Bank

Στην επιβεβαίωση δημοσιεύματος της εφημερίδας Φιλελεύθερος ότι η Russian Commercial Bank, θυγατρική της ρωσικής VTB, προτίθεται να αποχωρήσει από την Κύπρο προέβη ο επικεφαλής της RCB Vladimir Popov. «Ούτε τα νέα διατάγματα λύνουν το θέμα των συναλλαγών και ότι με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να λειτουργήσει η Τράπεζα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άφησε μάλιστα αιχμές πως στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου πλήττονται όλες οι υπόλοιπες τράπεζες στη χώρα.

«Τράπεζα χωρίς πελάτες δεν είναι τράπεζα», είπε, προσθέτοντας πως θα πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες τους. Με τη συνέχιση των μέτρων, υπογράμμισε ο κ. Popov, οι πελάτες των τραπεζών σπρώχνονται εκτός Κύπρου και αυτό συνιστά καίριο πλήγμα για την ίδια τη χώρα.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Herbert Moos οικονομικού διευθυντή της VTB, στην εφημερίδα Times της Μόσχας, ότι ο όμιλος πρόκειται να αποχωρήσει σταδιακά από την Κύπρο. Να σημειωθεί ότι σοβαρές καταγγελίες και παράπονα γίνονται και από άλλες ξένες τράπεζες στην Κύπρο.

Πηγή: skai.gr