Σαμαράς: Συνάντηση με Nokia Siemens Networks – σημαία η προσπάθεια για ανάπτυξη

Σε 150 άμεσες προσλήψεις νέων ελλήνων επιστημόνων ετοιμάζεται να προχωρήσει η Νokia Siemens Networks, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντησή που είχε την Παρασκευή με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας και τον πρεσβευτή της Φινλαδίας στην Αθήνα, Πέκα Λίντου.

«Σε αυτούς τους επιστήμονες και τις ικανότητές τους επενδύουμε, και με αυτές τις επενδύσεις θα ξεπεράσει ο τόπος την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. «Προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νokia Siemens Networks σκοπεύει να ενισχύσει την δραστηριότητα του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει στη χώρα μας, καθώς επίσης και να αναδείξει και να εδραιώσει την Ελλάδα ως μια περιοχή που το παραγωγικό της μοντέλο θα μπορεί να βοηθά τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες με σύγχρονο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

«Είναι γεγονός ότι η παρουσία μας εδώ, με το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, είναι μεγάλη και σχεδιάζουμε με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία μας βοήθησε ιδιαιτέρως, να μεγαλώσουμε επιπλέον την ομάδα μας εδώ στην Ελλάδα. Ενδιαφερόμαστε να προσλάβουμε επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών», δήλωσε από την πλευρά του ο Μπάρι Φρέντς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nokia Siemens Network.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

«Το "παραγωγικό μοντέλο" που, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, βοηθάει τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως η ΝΟΚΙΑ, που πριν λίγο καιρό προχώρησε σε απολύσεις, είναι αυτό που καλεί τους εργαζόμενους να επιλέξουν μεταξύ μισθών πείνας και ανεργίας, που ενισχύει με φοροαπαλλαγές και κίνητρα το μεγάλο κεφάλαιο» αναφέρει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους «να το απορρίψουν και να παλέψουν για ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, καταργώντας το καπιταλιστικό κέρδος».

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ