Στουρνάρας στο ΙΟΒΕ: Η ναυτιλία μπορεί δώσει 370.000 θέσεις εργασίας

Επενδύσεις μέσα από τη ναυτιλία βλέπει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παράλληλα με το φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Δεν προλαβαίνω να συναντώ επενδυτές, από Κίνα, Ρωσία και απ' όλο τον κόσμο, είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι έχουν διανυθεί τα 2/3 του δρόμου για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Στην παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ για την ποντοπόρο ναυτιλία και την συμβολή της στην ελληνική οικονομία ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που μπορούν να προκύψουν από τη δραστηριότητα της ναυτιλίας μπορούν να φθάσουν ακόμα και τις 370 χιλιάδες με τη συνεισφορά του κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας να αυξάνεται κατά 5,8 μονάδες στο επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης σημείωσε ότι σε περιόδους κρίσης η ναυτιλία είναι το τέταρτο όπλο της Ελλάδας και το μεγάλο ζητούμενο είναι η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πλοίου στο διεθνή οξύ ανταγωνισμό, κυρίως εξ ανατολής. Παράλληλα άφησε αιχμές με αφορμή σχόλια για τη φορολόγηση της ναυτιλίας και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι δεν πρέπει να τίθενται περαιτέρω εμπόδια στο κοινοτικό πλοίο.
Πηγή: Σωτήρης Μπολάκης