Πληροφορίες: Στο 40% το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου

Το 40% αναμένεται να φθάσει ο συντελεστής «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ που τηρούνται στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τραπεζική πηγή του ΑΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγαλονήσου, Ιωάννης Κασουλίδης, εκτίμησε ότι το ποσοστό θα διαμορφωθεί κοντά στο 30%.

Παράλληλα, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι, παρά τις αρνητικές πτυχές της συμφωνίας διάσωσης, αποφεύχθηκε η «χρεοκοπία και ο μαρασμός», και δόθηκε ένα τέλος στην εκκρεμότητα που παρέλυε την οικονομία.

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να κάνουμε [το πρόγραμμα διάσωσης] να λειτουργήσει, καθότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Σε λίγα χρόνια η Κύπρος θα έχει μία οικονομία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την ευημερία του λαού της», συνέχισε ο κ. Κασουλίδης.

Σχολίασε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πέτυχε να μειωθεί από το 12% στο 9% η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας στη Μεγαλόνησο.

Όλα τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Τράπεζας, θα ανοίξουν εκ νέου την Τρίτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή η Λαϊκή και η Κύπρου έχουν επιβάλει ημερήσιο όριο 100 ευρώ για αναλήψεις από τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ