Κλείσιμο

Χρυσόστομος: Η Εκκλησία χάνει πάνω από 100 εκατ. ευρώ λόγω Τράπεζας Κύπρου

Η Εκκλησία της Κύπρου αναμένεται να απολέσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ λόγω της συμφωνίας για τη διάσωση της Μεγαλονήσου, λόγω των μετοχών που είχε στην Τράπεζα Κύπρου, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

«Το κεφάλαιο της Εκκλησίας, που ήταν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται ότι έχει απολεσθεί», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ για το πόσο θα επηρεαστεί η Εκκλησία από τις μετοχές που έχει στην Τράπεζα Κύπρου.

Πέραν του «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, με μη διευκρινισμένους συντελεστές, σε Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή Τράπεζα, οι μέτοχοι των δύο ιδρυμάτων αναμένεται επίσης να υποστούν ζημίες στο πλαίσιο της εξυγίανσης του κυπριακού χρηματοπιστωτικού κλάδου.

«Αντί του λαού, έγινε πιο φτωχό το κράτος», σχολίασε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία που επικυρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας από το Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο λαός, συνέχισε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ξέρει να ζει με σπατάλες, αλλά και με τα λίγα και σημείωσε ότι όσοι φέρουν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα, «θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί, διότι δεν γίνεται να ταλαιπωρείται ο λαός και να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε όσους ευθύνονται».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ