Ουρές στα ΑΤΜ κυπριακών τραπεζών, στερεύουν τα χρήματα

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται την Παρασκευή έξω από τις τράπεζες στην Κύπρο για ανάληψη χρημάτων μέσω των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες στερεύουν τα χρήματα από τα μηχανήματα ανάληψης και οι συναλλαγές παντού πραγματοποιούνται μόνο με μετρητά.

Χθες ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης εισηγήθηκε κατεπείγουσα κατάθεση και ψήφιση νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με την εξυγίανση και ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος. Όπως είπε, με τη θέσπιση αυτού του νομοθετικού πλαισίου, θα εφαρμοστούν μέτρα εξυγίανσης στη Λαϊκή Τράπεζα ούτως ώστε να είναι σε θέση να συνεχίζει να προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες στους πελάτες της με την επαναλειτουργία των τραπεζών την ερχόμενη Τρίτη. Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι με την πρόταση αυτή προστατεύονται στο σύνολο τους όλες οι ασφαλισμένες καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι επιβάλει όριο 260 ευρώ ημερησίως στις αναλήψεις από τα αυτόματα τραπεζικά μηχανήματά της (ATM) ανά πελάτη, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην ζήτηση.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την κατεπείγουσα ψήφιση νομοσχεδίου για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, ανακοίνωσε ότι προωθεί η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
Βάσει του νομοθετικού πλαισίου θα εφαρμοστούν μέτρα εξυγίανσης στη Λαϊκή Τράπεζα, η οποία όπως είπε ο κ. Δημητριάδης σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθεί σε άμεση χρεοκοπία και τερματισμό των εργασιών της.
Νωρίτερα η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι επιβάλει όριο 260 ευρώ ημερησίως στις αναλήψεις από τα αυτόματα τραπεζικά μηχανήματά της (ATM) ανά πελάτη, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην ζήτηση.
Χθες το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδια έξω από την Κυπριακή Βουλή, όταν εργαζόμενοι στη Λαϊκή Τράπεζα επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στο κοινοβούλιο.
Αφορμή η έντονη φημολογία για κλείσιμο της τράπεζας και απόλυση των 500 εργαζόμενων.
Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της τράπεζας και απολύσεων είπε η εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αλίκη Στυλιανού, μιλώντας στο ΡΙΚ.
Πηγή: skai.gr