Έως τις 19 Απριλίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΕΥΑΘ

Έως τις 19 Απριλίου θα πρέπει να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους οι υποψήφιοι επενδυτές για την απόκτηση του 51% της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) αλλά και του μάνατζμεντ της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών ομίλων, όπως η γαλλική εταιρεία Suez Environment που κατέχει ήδη ποσοστό 5,46%.

Την ίδια ώρα, έως τα τέλη του μήνα αναμένεται να έχει αποφασιστεί το μοντέλο αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, αν δηλαδή θα γίνει αποκλειστικά με πώληση μετοχών ή εάν θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις με συμβάσεις παραχώρησης.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ, ανέφερε ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εντός των επόμενων δύο μηνών ενώ ήδη μεγάλοι όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του.

Μεταξύ αυτών είναι και η κινεζική Hutchison
, ωστόσο ο κος Αθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής δεν ενδιαφέρεται η Cosco.

Σύμφωνα με πληροφορίες έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση έξι μαρίνων και ορισμένων από τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια που θα παραχωρηθούν σε επενδυτές.  

Πηγή: Αχιλλέας Τόπας