Σωρεία προβλημάτων με τους 24.000 καταθέτες εξωτερικού

Σωρεία προβλημάτων έχουν εντοπιστεί στις υποθέσεις των 24.000 καταθετών του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν ανακολουθίες στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβάλει έπειτα από το 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ειδοποιήσεις προς τους εν λόγω καταθέτες έχουν αποσταλεί σε λάθος παραλήπτες (σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για εταιρείες που διαχειρίζονται την αποστολή τραπεζικών εμβασμάτων), αλλά και σε συγγενικά πρόσωπα που έκαναν διευκολύνσεις στους συγγενείς τους, δίχως να είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των υπό διερεύνηση κεφαλαίων.

Λόγω των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κατορθώσει ακόμα να αποκρυσταλλώσει πλήρως την εικόνα αναφορικά με τους καταθέτες εξωτερικού, προκειμένου να επιβάλει τα σχετικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, από το σύνολο των 22 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν βρεθεί στους επίμαχους λογαριασμούς, το ενδιαφέρον των ελληνικών Αρχών αφορά μονάχα τα 7 δισ., καθώς αυτό το ποσό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα δηλωμένα εισοδήματα των δικαιούχων.

Η διορία που έχει δοθεί στους 24.000 «ύποπτους» καταθέτες προκειμένου να προσέλθουν με τα κατάλληλα δικαιολογητικά στις εφορίες λήγει την επόμενη Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση από το ΥΠΟΙΚ.
Πηγή: Κωνσταντίνος Δαυλός