Κλείσιμο

Τον Απρίλιο κρίνονται οι αποκρατικοποιήσεις

Του Σωτήρη Νίκα

Τον Απρίλιο θα κριθεί το εάν θα επιτευχθεί ο φετινός στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις ύψους 2,5 δισ ευρώ, καθώς τότε θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Σήμερα ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κ. Τ. Αθανασόπουλος, είχε σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, και σύμφωνα με πληροφορίες στις 5 Απριλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και στις 12 Απριλίου για ΔΕΠΑ –ΔΕΣΦΑ. Μάλιστα, μόνο από το τελευταίο σχέδιο αναμένεται να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία περί τα 1,9δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Απρίλιος χαρακτηρίζεται ως «καθοριστικός μήνας» για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ώστε να πιαστεί ο στόχος των 2,5 δισ. ευρώ το 2013. Επίσης, έως το τέλος Απριλίου αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και με τα ζητήματα των 6 προξενικών κατοικιών, αλλά και της Αφάντου Ρόδου. Αναφορικά με την περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, στις 31 Μαρτίου η επιχείρηση επιστρέφει στο Δημόσιο και μετά το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα προχωρήσει στην αξιοποίησή της μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού.
Πηγή: skai.gr