Ικανοποίηση μετά την απόφαση της Johnson & Johnson

Ικανοποίηση επικρατεί σε κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς κύκλους από την απόφαση του πολυεθνικού κολοσσού Johnson & Johnson να ενισχύσει την παραγωγική του βάση στη χώρα μας. Είχαν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις των εταιρειών Unilever, Henkel και Procter & Gamble.

Η απόφαση
του Eurogroup τον περασμένο Νοέμβριο που έβαλε τέλος στον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, η ανάκτηση της αξιοπιστίας σε διεθνές επίπεδο όσον αφορά την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και η υλοποίηση η των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις είναι μερικοί από τους λόγους για την επιστροφή των επενδύσεων στη χώρα μας.

Επιπλέον, στελέχη πολυεθνικών αναφέρουν ότι η Ελλάδα αν και μικρή ως αγορά παραμένει σημαντική, καθώς παρά την κρίση, οι Έλληνες συνεχίζουν να προτιμούν τα επώνυμα προϊόντα στις αγορές τους από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label).

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η περαιτέρω βελτίωση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος θα επιτρέψει την επιτάχυνση νέων επενδύσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι η Johnson & Johnson διαθέτει περισσότερες από 230 εταιρείες σε 57 χώρες και 116.000 εργαζόμενους, και δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών φροντίδας της υγείας για τις αγορές καταναλωτικών, φαρμακευτικών και ιατρικών προϊόντων. Στην Ελλάδα η Johnson & Johnson Hellas ιδρύθηκε το 1975 και εμπορεύεται καταναλωτικά και ιατρικά προϊόντα, πολλά από τα οποία παράγονται στο εργοστάσιο της στη Μάνδρα Αττικής. Η Johnson & Johnson Hellas, απασχολεί περίπου 430 εργαζόμενους.
Πηγή: skai.gr