Θεοχάρης: Πολύ καλή η πορεία των εσόδων

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία των φορολογικών εσόδων, και ειδικά από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, παρά τις αντιξοότητες για τους πολίτες, εμφανίστηκε ο γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πάμε πάρα πολύ καλά στην πορεία εσόδων, ειδικά στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, έχει ανέβει το ποσοστό, παρά το γεγονός ότι ήταν αυξημένος και η φετινή ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Κατάφερε ο  περισσότερος κόσμος να είναι συνεπής» τόνισε, εκτιμώντας παράλληλα ότι το 60% των πολιτών πλήρωσε τα τέλη κυκλοφορίας. Πρόθεσε ότι υπάρχει 15% με 16% αύξηση στην κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτου.

Ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι παρατείνεται έως τον Ιανουάριο του νέου έτους η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το έτος 2010.

Ο γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων διευκρίνισε ότι το κομμάτι του 2011 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), δηλαδή περίπου το 8% των λογαριασμών που έχει μείνει απλήρωτο, έχει φύγει από τη ΔΕΗ και έχει έρθει στη γενική γραμματεία. Όσον αφορά το 2012, τόνισε ότι ο πολίτης θα πρέπει να πάει στην οικεία ΔΟΥ για να αποκόψει από τη ΔΕΗ το τέλος ακινήτων από το λογαριασμό, με καταβολή τουλάχιστον 50 ευρώ.

«Για ένα λογαριασμό μόνο μπορεί να πληρώσει μερικώς το λογαριασμό της ΔΕΗ» σημείωσε.
Πηγή: skai.gr