Στουρνάρας: Δρομολογούμε δεκαετές αναπτυξιακό πρόγραμμα

Για δρομολόγηση δεκαετούς αναπτυξιακού προγράμματος προκειμένου να επανέλθει η οικονομία σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά κάνει λόγο σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ γνωστοποιεί πως από το μείγμα μέτρων που δρομολογήθηκε για τη μείωση του δημοσίου χρέους, οι πληρωμές τόκων μειώνονται κατά 4,1 δισ. ευρώ, το 2013, απελευθερώνοντας πόρους για την ανάπτυξη.

«Θα αναθέσω στο ΙΟΒΕ και στο ΚΕΠΕ την εκπόνηση ενός δεκαετούς οδικού αναπτυξιακού χάρτη της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό και με την υλοποίηση του ΕΣΠΑ και του νέου πακέτου για την περίοδο 2014 - 2020», τονίζει στις δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας. Όπως εξηγεί,θα ζητήσει από τους δύο φορείς, την καταγραφή των πηγών και των πόρων ανάπτυξης της Ελλάδας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους τομείς στους οποίους θα στηριχθεί η αναπτυξιακή μεταστροφή.

«Το δεκαετές αναπτυξιακό πλάνο, η εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας και η κατάρτιση του νομοσχεδίου με το δεύτερο σκέλος των θεσμικών αλλαγών στη φορολογία είναι βασικές μου προτεραιότητες», υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.

Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, με την οποία δίνεται ουσιαστικά το πράσινο φως για την εκταμίευση ποσού ύψους 52,5 δισ. ευρώ, θέτει τέλος στα τρέχοντα σενάρια της ελληνικής χρεοκοπίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Συνέδριο Υγείας.

Πηγή: skai.gr