Απελευθέρωση διδάκτρων και μείωση ελάχιστου κεφαλαίου ίδρυσης επιχειρήσεων

Διατάξεις για την απελευθέρωση των σχολικών διδάκτρων, τη διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων, και την ενίσχυση του ανταγωνισμού περιλαμβάνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη Πράξη προβλέπει την απελευθέρωση των διδάκτρων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων από την 1η Ιανουαρίου 2013.Τα δίδακτρα είχαν ήδη μειωθεί κατά 2% εντός της σχολικής χρονιάς, ενώ η πτώση ήταν ακόμα μεγαλύτερη όσον αφορά το κόστος φοίτησης σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών ή μέσης εκπαίδευσης, και τα ΙΕΚ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, η εν λόγω μεταρρύθμιση αποσκοπεί στην ενίσχυση του ανταγωνισμού στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οδηγώντας σε «περαιτέρω πτώση του συνολικού κόστους για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς».

Παράλληλα, η επίμαχη Πράξη προβλέπει τη μείωση του ελάχιστου κεφαλαίου που απαιτείται για την ίδρυση Ανώνυμων Επιχειρήσεων (ΑΕ) σε 24.000 ευρώ, έναντι 60.000 που ήταν έως σήμερα, και για ΕΠΕ σε 2.400 ευρώ (από 4.500 ευρώ). Στόχος της αλλαγής είναι η ενίσχυση του επιχειρείν στη χώρα μας αλλά και η βελτίωση της θέσεις της Ελλάδας στο διεθνή ανταγωνισμό.

Τέλος, δεδομένης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να καταργήσει την υποχρεωτική έγγραφη των εταιρειών στα αντίστοιχα επιμελητήρια από τις αρχές του 2015.
Πηγή: skai.gr