Την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή το φορολογικό, την Πέμπτη στο Eurogroup

Την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται απο το υπουργείο Οικονομικών. Μία ημέρα νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα παρουσιάσει το φορολογικό νομοσχέδιο στους ομολόγους του κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά στην οποία θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Ενστάσεις για διατάξεις του φορολογικού φέρεται να διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Παράλληλα, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ φέρονται να δηλώνουν, μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή με ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ το κόμμα της Ιπποκράτους θα επιδιώξει την αλλαγή των επίμαχων διατάξεων κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληρoφορίες
, στο τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από τα 500, στα 650 ευρω για ελεύθερους επαγγελματίες και στα 1000 ευρω για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, το σχετικό επίδομα που θα λαμβάνουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα ανέρχεται σε 40 ευρώ το μήνα, αντί για 50 που είχε αποφασισθεί την Παρασκευή.

Τέλος, όσον αφορά τις φοροαπαλλαγές, καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν έκπτωση φόρου 10% των δαπανών του φορολογουμένου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εν τούτοις διατηρούνται όσες δαπάνες σχετίζονται με την υγεία.
Πηγή: skai.gr