Κλείσιμο

Ρεν: Η ευρωζώνη να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Την ανάγκη η Ευρώπη να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμβάλει στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην οικονομία της ευρωζώνης, εκφράζει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τρίτη στην εφημερίδα Financial Times.

«Προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, πρέπει να συνεχίσουμε να απομακρύνουμε τα δομικά εμπόδια για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την απασχόληση, πρέπει να επιδιώξουμε μια συνετή δημοσιονομική εξυγίανση και να μετατρέψουμε τις τολμηρές ιδέες σε πειστικές ενέργειες, για τον επανασχεδιασμό και την ανασύνταξη της οικονομικής και νομισματικής μας ένωσης» τόνισε.

«Εν συντομία
, πρέπει να συνεχίσουμε σταθερά την πορεία μας, και να επιδιώξουμε αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη μέλη μας και τη βαθύτερη ενοποίηση στη ζώνη του ευρώ» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο ευρωπαίος επίτροπος, μέχρι στιγμής οι αποφάσεις που ελήφθησαν έχουν αρχίσει να ξανακτίζουν την εμπιστοσύνη, να αποκαθιστούν την ηρεμία στις αγορές και να αντιμετωπίζουν τους φόβους για κατάρρευση του ευρώ.
Πηγή: skai.gr