Σημειώνεται ότι στις 7 το απόγευμα κανονικά έληγε η προθεσμία υποβολής των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να ανταλλάξουν το 100% των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους στο πλαίσιο επαναγοράς του χρέους, δήλωσε από την πλευρά του υψηλόβαθμος τραπεζικός αξιωματούχος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα τέσσερα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα που συνολικά διατηρούν 15 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκιά τους θα συμμετάσχουν πλήρως στο πρόγραμμα.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το Σάββατο θα υπάρχουν στοιχεία για το πώς πήγε το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Το βιβλίο προσφορών κλείνει στις 7 το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι το ΥΠΟΙΚ καταθέτει νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ελληνικών τραπεζών που θα εγκρίνουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.
Πριν από λίγη ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή του ιδρύματος στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.