Σουλτς: Ανάγκη συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών ΕΕ - ΗΠΑ

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την ιδέα μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί από το 2015», δήλωσε ο Μάρτιν Σούλτς, εκφράζοντας την άποψη ότι μια τέτοια συμφωνία θα ήταν «εξαιρετικός επιταχυντής για την οικονομική ανάπτυξη».

«Για να υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες, πρέπει να συνεργαστούμε περισσότερο απ’ ό,τι σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχει κάποια αντίσταση για την ιδέα, κυρίως στην Ευρώπη. «Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έχουμε διαφορετικές θέσεις σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, την προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος, που είναι βαθιά ριζωμένες στην κουλτούρα μας. Αλλά εάν τα καταφέρουμε, θα επωφεληθούν 800 εκατομμύρια άνθρωποι» σημείωσε ο Σουλτς.
Πηγή: skai.gr