Στο Eurogroup οι ελληνικές προσδοκίες για την έγκριση της δόσης

Ισχυρές προσδοκίες για την έγκριση της εκταμίευσης των 44 δισ. ευρώ έχει η Ελλάδα από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, στις 18.00 ώρα Ελλάδος.

Στη συνεδρίαση θα παρίσταται και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Παράλληλα αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού έως το 2014, ένα μείγμα μέτρων που θα περιλαμβάνει σημαντική μείωση του επιτοκίου των υφιστάμενων δανείων, την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του καθώς και την τυπική έγκριση της διετούς επιμήκυνσης.

Πληροφορίες του πρακτορείου Reuters αναφέρουν ότι η εκταμίευση των 44 δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου. Άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για καταβολή των 34 δισ. ευρώ μέχρι το Δεκέμβριο και των υπόλοιπων 10 δισ. μέσα στο Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, απειλή για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων σήμερα το πρωί, ο κ. Σόιμπλε, προτού αναχωρήσει για Βρυξέλλες, θα ενημερώσει τους Γερμανούς βουλευτές για τη βοήθεια προς την Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr