Στον αέρα ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 678 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα

Στον αέρα κονδύλια ύψους 678 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για την Ελλάδα, για πληρωμές του 2012, καθώς φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο ο δια-θεσμικός διάλογος για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2013.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να απόσχει από τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2013, καθώς δεν τηρήθηκε το προαπαιτούμενο, δηλαδή να υπάρξει συμφωνία τροποποίησης του προϋπολογισμού του 2012 για την κάλυψη ελλείμματος 9 δισ. ευρώ.

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της αρμόδιας Επιτροπής Προϋπολογισμών, Γιώργος Παπαστάμκος, χαρακτήρισε «αδιανόητο» να εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση ασυνεπής ως προς τις νομικές δεσμεύσεις της, «ιδιαίτερα σε μια συγκυρία κατά την οποία θεσμικά της όργανα, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκαλούν με κάθε ευκαιρία κράτη και κυβερνήσεις για την ασυνέπειά τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ε.Ε.».

«Το αδιέξοδο για τον Προϋπολογισμό του 2012 συνιστά προάγγελο των διαπραγματεύσεων για τον Προϋπολογισμό του 2013, αλλά και για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020».

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε εκ νέου χθες αποφασιστικό μήνυμα διεκδίκησης και υπεράσπισης των συμφερόντων των ευρωπαίων πολιτών με αποδέκτες τους άλλους θεσμικούς εταίρους του», πρόσθεσε ο κ. Παπαστάμκος.
Πηγή: skai.gr