Γιουνκέρ: Ταχεία δράση για την Ελλάδα μόλις είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία

Βέβαιος ότι θα αναληφθεί δράση σύντομα αναφορικά με την αποδέσμευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο. O Γιουνκέρ διευκρίνισε ότι αναμένονται τα στοιχεία από την τριμερή, εκφράζοντας την ενόχλησή του για την καθυστέρηση.

«Η Ελλάδα εργάζεται για να εκπληρώσει τα καθήκοντά της και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι άλλες 16 κυβερνήσεις της ευρωζώνης σε αντάλλαγμα θα εκπληρώσουν γρήγορα τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα» επισήμανε.

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ απέδωσε εύσημα στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι το νέο πακέτο μέτρων που ενέκρινε η ελληνική Βουλή αποτελεί «απόδειξη θάρρους». Τα μέτρα αυτά «είναι πολύ εντυπωσιακά και ουσιαστικά συμμορφώνονται προς αυτά που αναμέναμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι αίσθηση έκανε η δήλωση του προέδρου του Eurogroup ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που σοβεί στην ευρωζώνη, αλλά πώς να επανεκλεγούν μετά».

Στο μεταξύ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε ένα διπλό μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και την Ευρώπη, ότι το Eurogroup πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και για το θέμα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τη συγχώνευση των τριών δόσεων σε δύο, ή σε μία, επιδιώκει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με κύκλους του Θέλοντας να καθησυχάσει το σώμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού αναφέρθηκε στη συνέντευξη Γιουνκέρ.
Πηγή: skai.gr