Μεγάλη πτώση 5% στο ΧΑ στον απόηχο των πολιτικών αναταράξεων

Σημαντική πτώση της τάξης του 5,00% σημείωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει στις 761,24 μονάδες στον απόηχο της «κλειστής» χθεσινής ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή, και με δεδομένη την αμετακίνητη στάσης της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά και την επεισοδιακή συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως η κρίσιμη ψηφοφορία για τα νέα μέτρα θα γίνει την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, με τον υπουργό Οικονομιών, Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει αισιόδοξος για την υπερψήφιση των μέτρων.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις υπέστη ο κλάδος των Τραπεζών, καταγράφοντας πτώση 12,15%, ενώ μονάχα ο δείκτης Τροφίμων και Ποτών ήταν ανοδικός. Συνολικά, 112 τίτλοι κινήθηκαν πτωτικά (74%), 23 σημείωσαν άνοδο (15%), ενώ 16 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες (11%).

Αντίθετα, «ούριος άνεμος» πνέει αυτή την ώρα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές, με το δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο να καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,44%, τον CAC 40 στο Παρίσι να βρίσκεται στο πράσινο κατά 1,46% και τον DAX στη Φρανκφούρτη να κινείται ανοδικά κατά 1,12%.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι γενικοί δείκτες σε Ιταλία και Ισπανία, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κερδίζει 1,73% και τον IBEX 35 στη Μαδρίτη να ανεβαίνει κατά 0,84%.
Πηγή: skai.gr