Ευ. Βασιλάκης: Αναγκαία για τη βιωσιμότητα Olympic Air – Aegean η συνένωση

Αναγκαία για τη βιωσιμότητα και των δύο αεροπορικών εταιρειών χαρακτήρισε την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean ο αντιπρόεδρος της τελευταίας Ευτύχιος Βασιλάκης.

Όπως ανέφερε, ευελπιστεί πως εντός έξι μηνών θα έχει δοθεί το πράσινο φως από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα εξετάσει την εξαγορά και πρόσθεσε ότι το νέο αεροπορικό σχήμα θα αντιμετωπίσει τον καταναλωτή με σεβασμό.

«Έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε τον καταναλωτή γιατί έχουμε χαμηλότερους ναύλους κατά 25% από ότι πριν από τρία χρόνια και επίσης ότι έχουμε χαμηλότερους ναύλους στην Ελλάδα από ότι υπάρχουν σε αντίστοιχες εταιρείες της νότιας Ευρώπης» τόνισε.

Οι δύο εταιρείες ευελπιστούν να εξοικονομήσουν από τη συνένωση των υπηρεσιών τους περίπου 30 με 35 εκατομμύρια ευρώ εντός 18 μηνών.

Μέχρι στιγμής οι δύο εταιρείες καταγράφουν για το 2011 απώλειες, η μεν Aegean 27,2 εκατομμυρίων η δε Olympic 37,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Την τελευταία τριετία η αγορά εσωτερικού έχει συρρικνωθεί κατά 31% και έχει χάσει περίπου τη μισή της αξία (45%). Η αξία της διαμορφώνεται σε 240 εκατ. ευρώ από 400 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ ο αριθμός των επιβατών έχει μειωθεί κατά 1,7 εκατομμύρια.

Αν και η επιβατική κίνηση
από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έχει παραμείνει αμετάβλητη, με περίπου 25 εκατομμύρια επιβάτες να ταξιδεύουν ετησίως, παρατηρείται πτώση της τάξεως του 22% σε αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Αθήνα, που αποτελεί και την κύρια βάση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών.

Στόχος του νέου σχήματος είναι τα επόμενα δέκα χρόνια να εκτελεί δρομολόγια με περισσότερα από 70 αεροσκάφη και να χρησιμοποιεί από 8 έως 10 βάσεις στην Ελλάδα.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας