Άσμουσεν: Η διετής επιμήκυνση για την Ελλάδα δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί

Σε διάψευση δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, σύμφωνα με το οποίο έχει ήδη αποφασιστεί η διετής επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, προχώρησε ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Έως τώρα δεν υπάρχει τελική συμφωνία μεταξύ της τρόικα και της ελληνικής κυβέρνησης. Σημειώνουμε πρόοδο στην Αθήνα, αλλά δεν έχουμε ακόμα φτάσει [σε συμφωνία]», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άσμουσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον γερμανικό δημόσιο σταθμό ARD.

«Εάν επεκτείναμε τους δημοσιονομικούς στόχους [της Ελλάδας] κατά δύο χρόνια, [αυτό] θα σήμαινε πως τα άλλα κράτη της ευρωζώνης θα πρέπει να παράσχουν περισσότερα χρηματοπιστωτικά μέσα», συμπλήρωσε ο κ. Άσμουσεν.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, η οποία επικαλείται ως πηγή πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η συμφωνημένη διετής παράταση προσαρμογής θα ορίσει πως η Αθήνα οφείλει να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της κάτω από το 3% του ελληνικού ΑΕΠ το 2016, κι όχι το 2014 όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα.
Πηγή: skai.gr