Γκουρία: Η ΕΚΤ οφείλει να κάνει περισσότερα για το ευρώ

Μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αναλάβει ουσιαστική δράση προκειμένου για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, απεύθυνε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία σε συνέντευξη Τύπου στη Σλοβενία.

«Το σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο, δεν πρέπει να κινδυνεύσει το ευρώ. Η ΕΚΤ οφείλει να κάνει περισσότερα, το EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και το ΕSM (Eυρωπαϊκός Μηχανισμός σταθερότητας) δεν επαρκούν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο μεξικανός αξιωματούχος, καταδεικνύοντας την ανησυχία του για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.

«Η ΕΚΤ πρέπει να αρχίσει απεριόριστο πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών τίτλων, όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο. Πιστεύω ότι καμία χώρα δεν πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ» υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι η Bundesbank (Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας) αντιτίθεται σθεναρά σε μέτρα όπως την παρέμβαση της ΕΚΤ στην δευτερογενή αγορά ομολόγων. "Η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να εγγυάται την παραμονή κρατών στην ευρωζώνη με κάθε τίμημα, τόνισε σε συνέντευξή του στο Der Spiegel ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν.
Πηγή: skai.gr