Κρ. Λαγκάρντ: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας

Η Ελλάδα έχει κάνει προόδους, έστω κι αν χρειάζεται να εμβαθύνει περισσότερο στις δομικές αλλαγές στην οικονομία της, τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Χαρακτηριστικά η κα Λαγκάρντ είπε ότι είναι εντυπωσιακή η πρόοδος και τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ακόμη, αναφερόμενη στην Ελλάδα, ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να μη χάσει το ταμείο την αξιοπιστία του.

Όπως είπε, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για την Ελλάδα να εφαρμόσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν παγώσει εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων. Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι σημαντική η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στα υψηλά εισοδηματικά κλιμάκια.

Αναφερόμενη στην Ισπανία τόνισε πως επίσης έχει κάνει σημαντική προσπάθεια και δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει με τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης ώστε να ξεπεραστούν οι αμφιβολίες που υπάρχουν για το πρόγραμμα ενίσχυσης των τραπεζών της Ισπανίας.
Πηγή: skai.gr