Κλείσιμο

Συνάντηση Στουρνάρα με τον αναπληρωτή υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τσαρλς Κόλινς, θα έχει την Τετάρτη στις 10 το πρωί υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργιος Μαυραγάνης είχε συνάντηση, το απόγευμα, με τον Κόλινς.

Ο αρμόδιος για διεθνή οικονομικά θέματα αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών, μεταβαίνει σε Αθήνα και Ρώμη για να συζητήσει την κατάσταση της ιταλικής και ελληνικής οικονομίας και γενικότερα την κατάσταση στην Ευρώπη.

Ο Κόλινς, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ ο οποίος παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, καταφτάνει πρώτα στην Αθήνα, την Τρίτη, την ίδια ημέρα που η ελληνική κυβέρνηση θα έχει διαβουλεύσεις με την τριμερή, και μετά θα μεταβεί στη Ρώμη.

«Θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για να συζητήσει τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη» αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε σχετική του ανακοίνωση.

Ο Λευκός Οίκος δεν κρύβει την έντονη ανησυχία και τον εκνευρισμό του για την αδυναμία δραστικών λύσεων από τους ευρωπαίους ηγέτες όσον αφορά την κρίση που σοβεί στην ευρωζώνη, φοβούμενος ότι η μετάδοσή της στη Βόρεια Αμερική μπορεί να κοστίσει στον Μπαράκ Ομπάμα ακόμη και την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2012.
Πηγή: skai.gr