Κλείσιμο

"Ομαδική" θα πρέπει να είναι η προσπάθεια για την εξοικονόμηση 11,6 δισ.

Τα μέτρα εξοικονόμησης δαπανών ύψους 11,6 δισ ευρώ συζητήθηκαν σήμερα στις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με υπουργούς της κυβέρνησης.

Κυβερνητικός παράγοντας που συμμετείχε στη σύσκεψη τόνισε ότι η προσπάθεια για την περικοπή των δαπανών είναι ομαδική. «Περιμένουμε τις προτάσεις των υπουργών αλλά αυτές πρέπει να είναι ρεαλιστικές», ανέφερε συγκεκριμένα.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος μετέδιδε τη δυσαρέσκειά του για κάποιες απο τις εισηγήσεις υπουργών, τονίζοντας ότι δεν μπορεί υπουργός να προτείνει περικοπές 100 εκατομμυρίων ευρώ τη στιγμή που είναι γνωστό ότι μπορεί να περικόψει 2 και 3 δισ ευρώ.

Σημειώνεται ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο κ. Στουρνάρας, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης, ενόψει και της συνάντησης της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό και τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 24 Ιουλίου, οπότε και επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα, η κυβέρνηση καλείται να έχει ετοιμάσει με ακρίβεια τη λίστα των περικοπών που θα επιφέρουν τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ.
Πηγή: skai.gr