Μέσω της ΔΕΗ το «χαράτσι» και για το 2012 (upd)

Μέσω των διμηνιαίων λογαριασμών της ΔΕΗ, σε πέντε δόσεις, θα πληρωθεί και φέτος το Ειδικό Τέλος Ακίνητων, ώστε το ποσό που θα εισπραχθεί να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι από το 2013 το ειδικό τέλος θα καταργηθεί, αλλά για το 2012 θα ισχύσει. Χαρακτηριστικά είπε ότι από 1/1/13 η ΔΕΗ θα απεμπλακεί από το «χαράτσι». Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι, θα δοθούν περισσότερες δόσεις και η ΔΕΗ θα πρέπει να τηρήσει όποια ρύθμιση αποφασίσει η κυβέρνηση. Πάντως, όπως διευκρίνισε, ακόμη δεν έχει γίνει κάποια νομοθετική παρέμβαση για το θέμα.

Ο υφυπουργός σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο μίας γενικότερης ρύθμισης των φορολογικών βαρών.

«Όσες δόσεις και αν μπουν, υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να πληρώσει», δήλωσε επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μετά το κίνημα Δεν Πληρώνω, υπάρχει το κίνημα Δεν Έχω, είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που συζητείται είναι αν το τέλος θα ενσωματωθεί ή αν θα αποτελεί ξεχωριστό σημείωμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ, το ρεύμα δεν πρέπει να κόβεται, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Πηγή: skai.gr