Φερχόφστατ: Η Ευρώπη πρέπει να κάνει βήμα προς την Ελλάδα

Την ανάγκη τροποποιήσεων στο Μνημόνιο από την Ευρώπη ως ένα βήμα καλής θέλησης προς την Αθήνα επισημαίνει με παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφστατ.

«Οι Έλληνες επέλεξαν την Ευρώπη, τώρα η Ευρώπη οφείλει να κάνει ένα βήμα προς την Ελλάδα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο βέλγος πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων.

«Η Ευρώπη πρέπει να προσαρμόσει το Μνημόνιο που έως σήμερα βασίζεται στη μείωση των μισθών και στην αύξηση των φόρων», αναφέρει ο Γκι Φερχόφστατ.

Πάντως, ο βέλγος πολιτικός δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προβεί σε ριζικές μεταρρυθμίσεις.

«Πρέπει να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και τα έσοδα που θα αποφέρουν να διοχετευθούν σε Ταμείο Ανάπτυξης, ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, να βελτιωθεί η ρευστότητα της οικονομίας να τονωθεί η ανάπτυξη. Η Ελλάδα χρειάζεται απλούστευση του φορολογικού της συστήματος και μείωση των συντελεστών φορολόγησης» δηλώνει.

Σύμφωνα με το βέλγο πολιτικό θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι πόροι των Διαρθρωτικών Ταμείων και πως η Ομάδα Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ οφείλει να εντοπίσει τα κατάλληλα επενδυτικά σχέδια.

«Σήμερα οφείλουμε στην Ελλάδα, να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη, αλλά να τής δώσουμε προοπτική. Χρειαζόμαστε επειγόντως αξιόπιστη δημοσιονομική και τραπεζική ένωση» επισημαίνει.

Πηγή: skai.gr