Κλείσιμο

Reuters: Τριετές δάνειο 130 εκ. ευρώ ζήτησε η ΔΕΗ

Αίτηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για χορήγηση τριετούς δανείου ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ υπέβαλε η ΔΕΗ, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters.

Η ΔΕΗ υφίσταται μεγάλη κρίση ρευστότητας, η οποία έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες λόγω της αδυναμίας πολλών ελλήνων πολιτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους εξ’ αιτίας της έκτακτης εισφοράς που έχει επιβληθεί στα ακίνητα, της υψηλής ανεργίας και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης.

Στις 7 Ιουνίου, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s δημοσιοποίησε μία έκθεση όπου ισχυριζόταν ότι η ΔΕΗ βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης. Παρά ταύτα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κίμων Στεργιώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος διακοπών στην παροχή ρεύματος, ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα η οποία βρίσκεται στην καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Όπως εξήγησε ο κ. Στεργιώτης, οι σταθμοί που τροφοδοτούν τα νησιά δεν συνδέονται με το εθνικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι οι σταθμοί παραγωγής ρεύματος διαθέτουν τα απαραίτητα αποθέματα ηλεκτροπαραγωγικών πρώτων υλών. Αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο πτώχευσης της εταιρείας.
Πηγή: skai.gr