Κλείσιμο

Στις Βρυξέλλες για ανάπτυξη και ανεργία ο πρωθυπουργός

Συναντήσεις με τους πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπέι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο θα έχει σήμερα (Τετάρτη) ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για την τόνωση της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Πικραμμένος θα επαναφέρει και θα προωθήσει στη σύνοδο το πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης με πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ένωσης που είχαν συμφωνήσει ο προκάτοχος του Λουκάς Παπαδήμος και ο κ. Μπαρόζο. Η κυβέρνηση επιδιώκει την απελευθέρωση χρημάτων για την επανέναρξη έργων και την ενίσχυση επιχειρήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.


Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της σημερινής (Τετάρτη) Συνόδου Κορυφής. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Νωρίτερα ο κ. Πικραμμένος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας μας στο επόμενο διάστημα.

Η Ευρώπη θα ζητήσει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας, ωστόσο ο κ. Πικραμμένος -ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός- δεν πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να συζητήσει λεπτομέρειες για το βάρος του μνημονίου.

O υπηρεσιακός πρωθυπουργός μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών στο δείπνο των ηγετών θα μιλήσει για την ανάπτυξη και την ανεργία που είναι στην ατζέντα.
Πηγή: skai.gr